Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje Ci już pomysłu na wykorzystanie mięsa mielonego, mam dla Ciebie przepis. Kotleciki z mięsa mielonego, faszerowane w naleśnikowej panierce, pyszna odmiana od zwykłych tradycyjnych kotletów.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, majeranek, czosnek. Wyrabiam masę mięsną, następnie mięso układam na foli w kształcie prostokąta.
2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Paprykę, cebulę obraną, drobno kroję. Do sera, papryki, cebuli dodaję majonez, pieprz oraz sól, dokładnie mieszam. 3. Farsz układam na środku wzdłuż mięsa. Mięso zwijam w roladę, zawijam w folię i chowam do zamrażalnika na 2 godziny.
4. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam stopniowo mleko, mieszam tak, żeby nie powstały mi grudki. 5. Mięso po 2 godzinkach wyjmuję z zamrażalnika kroję w 2 cm, plastry, obtaczam w ciście, następnie smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotlety gotowe, podaję z frytkami i surówką. 7. Smacznego.