Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie lekkie i nie trudne do wykonania
Składniki
Wątróbkę dobrze myjemy i gotujemy do miękkości. W między czasie obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Następnie obieramy pieczarki i kroimy w większą kostkę. Na patelnię dajemy masło i lekko zeszklimy cebulę i czosnek a następnie dodajemy pieczarki i smażymy aż się wszystko zarumieni.Bułki namaczamy w mleku 10 min. a następnie odciskamy dobrze mleko. Gdy wątróbkę mamy już ugotowaną i ostudzoną to mielimy ją. Szczypiorek kroimy drobno. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy dobrze i dodajemy przyprawy według gustu. Jak by wyszła masa za rzadka to można dodać trochę bułki tartej. Następnie formujemy kulki wielkości piłki golfowej i obtaczamy w bułce tartej. Następnie rozgniatamy w kotleciki o grubości 1 cm. i jeszcze raz obtaczamy w bułce. Na rozgrzaną patelnię z olejem układamy kotleciki i smażymy aby się zarumieniły. Można jeść z chlebem, kartoflami lub ryżem. SMACZNEGO...............