Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zdrowe kotleciki :) bardzo szybko się je robi i także szybko znikają
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 189
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 167
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 189
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 167
Składniki
Ugotować ryż wedlug przepisu na opakowaniu,po czym dobrze odcedzić.Rozłożyć na talerzu i odstawić na godzinę,by całkowicie wystygł.Od czasu do czasu zamieszać widelcem. W tym czasie ugotować ziemniaki w dużym rondlu z osolonym wrzątkiem.Odcedzić i ubić na puree.W dużej misce wymieszać puree z ostudzonym ryżem,cebulami,czosnkiem przeciśniętym przez praskę,natką pietruszki i przyprawami.
Uformować z otrzymanej masy 8 kotlecików i obtoczyć w nasionach sezamu.Rozgrzać olej na dużej patelni z grubym dnem.Smażyć kotleciki przez 3-5 min, obracając,aż staną się chrupiące i brązowe.