Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zdrowe kotleciki :) bardzo szybko się je robi i także szybko znikają
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 45
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 598
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 272
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 45
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 598
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 272
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 72
Składniki
Ugotować ryż wedlug przepisu na opakowaniu,po czym dobrze odcedzić.Rozłożyć na talerzu i odstawić na godzinę,by całkowicie wystygł.Od czasu do czasu zamieszać widelcem. W tym czasie ugotować ziemniaki w dużym rondlu z osolonym wrzątkiem.Odcedzić i ubić na puree.W dużej misce wymieszać puree z ostudzonym ryżem,cebulami,czosnkiem przeciśniętym przez praskę,natką pietruszki i przyprawami.
Uformować z otrzymanej masy 8 kotlecików i obtoczyć w nasionach sezamu.Rozgrzać olej na dużej patelni z grubym dnem.Smażyć kotleciki przez 3-5 min, obracając,aż staną się chrupiące i brązowe.