Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki wspaniale komponują się z łososiem.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc. Następnie łososia rozgnieść widelcem, połączyć z przestudzonymi ziemniakami, wbić jajka, dodać natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek, pokrojone pomidory i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać (w razie potrzeby dosypać bułki tartej) i włożyć do lodówki na godzinę. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju na złoty kolor.