Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja na smaczne, bezmięsne kotleciki. łatwe i szybkie w wykonaniu, z niewielu łatwo dostępnych składników, polecam
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 973
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 496
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 471
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 973
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 496
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 471
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 146
Składniki
Ugotowane ziemniaki utrzeć jak puree. Szpinak podsmażyć na patelni z cebulą. Dodac do ziemniaków, razem z jajkiem i przyprawami. Wymieszać.Z ciasta formować kotlety (dla ułatwienia dłonie nalezy zwilżać wodą, aby masa nie kleiła się do rąk). Obtaczać w bułce tartej i usmażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.
Kotleciki podałam z sosem pomidorowym i ogórkami konserwowymi. Smacznego :-)