Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet belweder to doskonała alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Przygotujesz go z karkówki wieprzowej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2386
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4511
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1552
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2386
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4511
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1552
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 461
Składniki
Oczyść karkówkę, jeśli jest taka potrzeba, usuwając nadmiar tłuszczu. Każdy plaster delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa, tak aby miał grubość około 1 cm. Dopraw mięso z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Odstaw mięso na 10-15 minut, aby przyprawy się wchłonęły.
Przygotuj trzy miseczki. Do pierwszej wsyp mąkę pszenną. Do drugiej wbij 2 jajka, dodaj 1 łyżkę mleka i dokładnie roztrzep widelcem lub trzepaczką. Do trzeciej wsyp bułkę tartą.
Każdy plaster karkówki obtocz najpierw w mące, strzepując nadmiar. Następnie zanurz w mieszance jajka i mleka, dokładnie pokrywając całą powierzchnię. Na koniec obtocz w bułce tartej, delikatnie dociskając, aby panierka dobrze przylegała.
Na patelni rozgrzej masło na średnim ogniu. Układaj kotlety na patelni i smaż na złocisty kolor, około 4-5 minut z każdej strony.