Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz potrawy z kurczaka? Koniecznie zrób na obiad kotlet de volaille. To jeden z najpyszniejszych wariantów dań z drobiem. Choć nazwa sugeruje francuskie pochodzenie, danie przywędrowało do nas ze wschodu, możesz znać go również pod nazwą kotlet po kijowsku. Sprawdź, jak przyrządzić idealny kotlet de volaille.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1685
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1927
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1685
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1927
Składniki
Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.