Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz potrawy z kurczaka? Koniecznie zrób na obiad kotlet de volaille. To jeden z najpyszniejszych wariantów dań z drobiem. Choć nazwa sugeruje francuskie pochodzenie, danie przywędrowało do nas ze wschodu, możesz znać go również pod nazwą kotlet po kijowsku. Sprawdź, jak przyrządzić idealny kotlet de volaille.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1840
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1840
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 81
Składniki
Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.