Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz potrawy z kurczaka? Koniecznie zrób na obiad kotlet de volaille. To jeden z najpyszniejszych wariantów dań z drobiem. Choć nazwa sugeruje francuskie pochodzenie, danie przywędrowało do nas ze wschodu, możesz znać go również pod nazwą kotlet po kijowsku. Sprawdź, jak przyrządzić idealny kotlet de volaille.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40569
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 949
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 233
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3270
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40569
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 949
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 233
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3270
Składniki
Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.
Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.