Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowe z kaszą jaglaną i cukinią
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 27
Składniki
Kajzerkę namoczyć w mleku i odstawić do namoczenia na ok. 10-15 minut. Kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię ze skórką zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach, posolić i odstawić na kilka minut. Po tym czasie odcisnąć z nadmiaru wody. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Do miski przełożyć ugotowaną kaszę, odciśniętą cukinię, mięso mielone, bułkę odciśniętą z mleka, czosnek i cebulę. Całość doprawić sporą ilością soli oraz pieprzu. Masa nie wychodzi dość zwarta. Uformować kotlety zwilżonymi dłońmi . Z podanej porcji wyszło mi 25 sztuk. Gotowe obtoczyć delikatnie w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Podawać z ulubioną surówką. Smacznego!