Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty i bardzo smaczny kotlecik
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 444
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 167
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 444
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 167
Składniki
1. mięso umyć, pokroić w poprzek na kotlety, rozbić delikatnie (niezbyt cienko), posolić i popieprzyć, 2. pomidora obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry, 3. jajka wbić do miseczki, posolić, roztrzepać, 4. olej rozgrzać, kotlety zamoczyć w jajku, potem w mące, smażyć na rumiano, następnie ułożyć na blaszce, na każdym położyć plaster pomidora, przykryć plastrem mozzarelli, wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut (do rozpuszczenia sera), ja podałam z najlepszą na świecie surówką z białej kapusty, smacznego