Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato na talerzu, młode ziemniaczki w masełku i koperku, podane z kotletem mielonym, jajkiem sadzonym i surówką z pomidorów i sałaty.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8573
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 861
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 921
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 121
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8573
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 861
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 921
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 121
Składniki
Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, jajko i cebulę, wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie przygotowujemy z pomidorów i sałaty surówkę, doprawiamy pieprzem i solą dodajemy jogurt i mieszamy składniki.
Młode,małe ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ich ze skórki. Wymyte gotujemy całe w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą już miękkie, odlewamy ich z wody, kładziemy na nich 2 łyżki masła, pokrojony drobno koper i mieszamy, tak żeby ładnie obtoczyły się w koperku.
Smażymy jajka na sadzone. Tak przygotowane młode ziemniaki podajemy z kotletem mielonym, jajkiem sadzonym i surówką z pomidora i sałaty. Smacznego!!!