Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato na talerzu, młode ziemniaczki w masełku i koperku, podane z kotletem mielonym, jajkiem sadzonym i surówką z pomidorów i sałaty.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 202
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 202
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, jajko i cebulę, wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie przygotowujemy z pomidorów i sałaty surówkę, doprawiamy pieprzem i solą dodajemy jogurt i mieszamy składniki.
Młode,małe ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ich ze skórki. Wymyte gotujemy całe w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą już miękkie, odlewamy ich z wody, kładziemy na nich 2 łyżki masła, pokrojony drobno koper i mieszamy, tak żeby ładnie obtoczyły się w koperku.
Smażymy jajka na sadzone. Tak przygotowane młode ziemniaki podajemy z kotletem mielonym, jajkiem sadzonym i surówką z pomidora i sałaty. Smacznego!!!