Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato na talerzu, młode ziemniaczki w masełku i koperku, podane z kotletem mielonym, jajkiem sadzonym i surówką z pomidorów i sałaty.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1551
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231961
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5056
Składniki
Dodajemy do mięsa mielonego bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, jajko i cebulę, wyrabiamy farsz na kotlety. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy je na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie przygotowujemy z pomidorów i sałaty surówkę, doprawiamy pieprzem i solą dodajemy jogurt i mieszamy składniki.
Młode,małe ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy ich ze skórki. Wymyte gotujemy całe w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą już miękkie, odlewamy ich z wody, kładziemy na nich 2 łyżki masła, pokrojony drobno koper i mieszamy, tak żeby ładnie obtoczyły się w koperku.
Smażymy jajka na sadzone. Tak przygotowane młode ziemniaki podajemy z kotletem mielonym, jajkiem sadzonym i surówką z pomidora i sałaty. Smacznego!!!