Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, marynowane papryczki czereśniowe.

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, marynowane papryczki czereśniowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25500

Dodano:

Odsłon: 356

Kotlet mielony podany z ziemniakami, mizerią z ogórka i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

Składniki

  • mięso mielone wieprzowe 1 kg.
  • bułka tarta 1 szklanka
  • jajka kurze 2 sztuki
  • cebula połowa średniej, starta
  • czosnek 2 ząbki
  • Sól
  • Pieprz
  • Pieprz ziołowy
  • Majeranek
  • ziemniaki duże 4 sztuki
  • ogórek świeży
  • śmietana 12%
  • marynowane papryczki czereśniowe
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, marynowane papryczki czereśniowe.

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, rozgnieciony czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety.

  2. Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju.

  3. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor i miękkości mięsa w środku.

  4. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  5. Przygotowujemy mizerię z ogórka.

  6. Usmażone kotlety układamy na talerzach, obok nakładamy ziemniaki ugotowane, mizerię i marynowane papryczki czereśniowe.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń