Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet mielony podany z ziemniakami, mizerią z ogórka i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6437
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29706
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6437
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29706
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, rozgnieciony czosnek, 1 łyżkę startej cebuli i jajka. Wyrabiamy farsz na kotlety.
Z wyrobionego farszu formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju.
Smażymy z każdej strony na rumiany kolor i miękkości mięsa w środku.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Przygotowujemy mizerię z ogórka.
Usmażone kotlety układamy na talerzach, obok nakładamy ziemniaki ugotowane, mizerię i marynowane papryczki czereśniowe. Smacznego !!!