Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet mielony ziemniaki z kiszoną kapustą.

Kotlet mielony ziemniaki z kiszoną kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 1133

Tradycyjny mielony z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, bardzo lubiany przez wielu smakoszy :)

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 20 dkg podgardla wieprzowego
  • pół cebuli
  • 1 sucha bułka
  • 3 jajka
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • czosnek granulowany
  • Majeranek
  • 6 młodych ziemniaków
  • swojska kiszona kapusta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety.

  2. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron.

  3. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy osolone ziemniaki, gdy się ugotują odlewamy z wody, odparowujemy i wykładamy na talerz, podajemy wraz z kotletami mielonymi i kiszoną kapustą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń