Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26205
Dodano: 11.03.2017
Odsłon: 1283
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy jednocześnie próbując farsz na kotlety.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety na złoty kolor z obu stron.
W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy osolone ziemniaki, gdy się ugotują odlewamy z wody, odparowujemy i wykładamy na talerz, podajemy wraz z kotletami mielonymi i kiszoną kapustą.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)