Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kotlet w nowym wydaniu...
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 37
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2286
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 37
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2286
Składniki
Mięso umyć, pokroić na pięć plastrów, oprószyć przyprawą. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtoczyć w mące pszennej i zanurzyć w rozbitych jajkach. Szynkę pokroić w paseczki, groszek osączyć. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wierzchnią część kotleta (gdy jajko nie jest jeszcze ścięte), posypać szynką i groszkiem. Gdy jajko częściowo się zetnie, kotlety odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 2 min.