Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kotlet w nowym wydaniu...
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso umyć, pokroić na pięć plastrów, oprószyć przyprawą. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtoczyć w mące pszennej i zanurzyć w rozbitych jajkach. Szynkę pokroić w paseczki, groszek osączyć. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wierzchnią część kotleta (gdy jajko nie jest jeszcze ścięte), posypać szynką i groszkiem. Gdy jajko częściowo się zetnie, kotlety odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 2 min.