Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kotlet w nowym wydaniu...
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 693
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 248
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 434
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5370
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 241
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 693
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 248
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 434
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5370
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 241
Składniki
Mięso umyć, pokroić na pięć plastrów, oprószyć przyprawą. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtoczyć w mące pszennej i zanurzyć w rozbitych jajkach. Szynkę pokroić w paseczki, groszek osączyć. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wierzchnią część kotleta (gdy jajko nie jest jeszcze ścięte), posypać szynką i groszkiem. Gdy jajko częściowo się zetnie, kotlety odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 2 min.