Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kotlet w nowym wydaniu...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414888
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2413
Składniki
Mięso umyć, pokroić na pięć plastrów, oprószyć przyprawą. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtoczyć w mące pszennej i zanurzyć w rozbitych jajkach. Szynkę pokroić w paseczki, groszek osączyć. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Wierzchnią część kotleta (gdy jajko nie jest jeszcze ścięte), posypać szynką i groszkiem. Gdy jajko częściowo się zetnie, kotlety odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 2 min.