Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet po Jeżowsku.

Kotlet po Jeżowsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16037

Dodano:

Odsłon: 6869

Wyborne mięsko do drugiego dania.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 2 szt
  • szynka gotowana 15 dag
  • Jajo kurze 3 szt
  • tłuszcz 10 dag
  • mąka 2 dag
  • sól i pieprz do smaku
  • imbir mielony do smaku
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie: Dwa jajka ugotować na twardo i wystudzić. Filety wypłukać, osuszyć rozbić tłuczkiem i posolić. Na każdym płacie położyć pokrojoną w drobną kostkę szynkę wymieszaną z gotowanym jajkiem. Posypać przyprawami, zwinąć w rulon, panierować w jajku i mące. Smażyć złociście na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 13 stycznia 2017 Mam pytanie, czy to zdjęcie na pewno prezentuje roladkę smażoną na oleju? Sprawia wrażenie większej rolady pieczonej w piekarniku. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 11 sierpnia 2016 A do nadzianka dodać podsmażonego pora, mmm pycha.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń