Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka, skosztuj koniecznie
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 649
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 132
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 649
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 132
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Składniki
piersi pokroić w drobną kostkę, dodać jajko i bułkę tartą do uzyskania zbitej masy. Mięso oprószyć vegetta, pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, wymieszać. Ulepić z nich niezbyt duże kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć.
Cebulę pokroić w plastry i uduścić, by była szklista i miękka. Przyprawić wg smaku.
Obrane i pokrojone pieczarki udusić pod przykrywką na niewielkim ogniu. Przyprawy do smaku.
Kotlety podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Cebulą i pieczarkami udekorować usmażone kotleciki. Smacznego