Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 1136
Dodano: 13.02.2010
Odsłon: 15187
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
piersi pokroić w drobną kostkę, dodać jajko i bułkę tartą do uzyskania zbitej masy. Mięso oprószyć vegetta, pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, wymieszać. Ulepić z nich niezbyt duże kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć.
Cebulę pokroić w plastry i uduścić, by była szklista i miękka. Przyprawić wg smaku.
Obrane i pokrojone pieczarki udusić pod przykrywką na niewielkim ogniu. Przyprawy do smaku.
Kotlety podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Cebulą i pieczarkami udekorować usmażone kotleciki. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

anetaa26 10 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
kotlety super :) wyprobowane i moge smialo polecic :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

ulka2004 24 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis super.Ja "przepuściłam" :) piersi przez maszynkę do mielenia (sitko o grubszych oczkach)-kotleciki pyszne !!!4 Kto głosował? | Odpowiedz

monia_i_ania 22 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo nam miło, pozdrawiamy4 Kto głosował? | Odpowiedz

palooka 21 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Kotlety są super, prosty przepis, a takie najbardziej lubię. Dzieci chętnie wcinały, bo tradycyjne kotlety z piersi już się znudziły. Pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz