Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z piersi kurczaka to świetna opcja obiadowa, zdecydowanie lepsza niż klasyczne kotlety z mielonego, drobiowego mięsa. Dodatkowo dodanie sera i ziół nadaje potrawie soczystości i delikatnej, rozpływającej się w ustach struktury. Do kotletów dodaj kawałki papryki oraz pieczarki, ale możesz eksperymentować i dorzucić choćby posiekane różyczki kalafiora lub kukurydzę z puszki.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Umyj pierś z kurczaka, osusz i pokrój w drobną kostkę. Umyj i oczyść papryki i także drobno posiekaj. To samo zrób z pieczarkami i cebulą. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a natkę pietruszki poszatkuj. Żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, a następnie wbij jajka, dodaj mąkę i majonez. Dopraw całość solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami i zieleniną. Możesz także dorzucić inne, ulubione dodatki warzywne. Wymieszaj całość, aby masa była w miarę jednorodna, a składniki się ze sobą posklejały. Jeśli masa jest nie jest zwarta, dodaj jeszcze jedno jajko lub kolejną łyżkę majonezu.
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, a gdy będzie gorący, nakładaj łyżką porcję kotletów i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Wyjmuj kotlety na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć z nadmiaru oleju i od razu podawaj.