Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z piersi kurczaka to świetna opcja obiadowa, zdecydowanie lepsza niż klasyczne kotlety z mielonego, drobiowego mięsa. Dodatkowo dodanie sera i ziół nadaje potrawie soczystości i delikatnej, rozpływającej się w ustach struktury. Do kotletów dodaj kawałki papryki oraz pieczarki, ale możesz eksperymentować i dorzucić choćby posiekane różyczki kalafiora lub kukurydzę z puszki.
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 886
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 2277
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1725
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 573
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 319
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 886
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 2277
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 1725
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 573
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 319
Składniki
Umyj pierś z kurczaka, osusz i pokrój w drobną kostkę. Umyj i oczyść papryki i także drobno posiekaj. To samo zrób z pieczarkami i cebulą. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a natkę pietruszki poszatkuj. Żółty ser zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach.
Wszystkie składniki przełóż do dużej miski, a następnie wbij jajka, dodaj mąkę i majonez. Dopraw całość solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami i zieleniną. Możesz także dorzucić inne, ulubione dodatki warzywne. Wymieszaj całość, aby masa była w miarę jednorodna, a składniki się ze sobą posklejały. Jeśli masa jest nie jest zwarta, dodaj jeszcze jedno jajko lub kolejną łyżkę majonezu.
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, a gdy będzie gorący, nakładaj łyżką porcję kotletów i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Wyjmuj kotlety na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć z nadmiaru oleju i od razu podawaj.