Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki majonezowi i przyprawom dodanym do masy jajecznej, schabowe wychodzą niezwykle kruche i soczyste. Raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, a nie prędko wrócisz do tradycyjnej receptury.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2388
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421575
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2113
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2388
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421575
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2113
Składniki
Schab przekrój na dwa kotlety. Każdy z nich ułóż na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i rozbij za pomocą tłuczka, tak by powstał idealny plaster (nie za cienki, ale też nie za gruby).
Do głębokiego talerza wbij jajko, dodaj łyżkę majonezu, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Do powstałej marynaty włóż plastry schabu (powinny być całkowicie przykryte). Umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyciągnij je i obtocz w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczy z obydwu stron. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.