Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki majonezowi i przyprawom dodanym do masy jajecznej, schabowe wychodzą niezwykle kruche i soczyste. Raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, a nie prędko wrócisz do tradycyjnej receptury.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5971
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1808
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5971
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1808
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
         
                Składniki
Schab przekrój na dwa kotlety. Każdy z nich ułóż na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i rozbij za pomocą tłuczka, tak by powstał idealny plaster (nie za cienki, ale też nie za gruby).
Do głębokiego talerza wbij jajko, dodaj łyżkę majonezu, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Do powstałej marynaty włóż plastry schabu (powinny być całkowicie przykryte). Umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyciągnij je i obtocz w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczy z obydwu stron. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.