Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki majonezowi i przyprawom dodanym do masy jajecznej, schabowe wychodzą niezwykle kruche i soczyste. Raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, a nie prędko wrócisz do tradycyjnej receptury.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 847
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 847
Składniki
Schab przekrój na dwa kotlety. Każdy z nich ułóż na desce do krojenia, przykryj folią spożywczą i rozbij za pomocą tłuczka, tak by powstał idealny plaster (nie za cienki, ale też nie za gruby).
Do głębokiego talerza wbij jajko, dodaj łyżkę majonezu, posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Do powstałej marynaty włóż plastry schabu (powinny być całkowicie przykryte). Umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyciągnij je i obtocz w bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczy z obydwu stron. Po usmażeniu odsącz na ręczniku papierowym.