Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy usmażony pod kołderką z pieczarek i żółtego sera podany z młodymi ziemniakami i marynowanymi plasterkami ogórków.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231689
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4929
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36187
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1382
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231689
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4929
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36187
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1382
        
        
                Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i odstawiamy na czas smażenia pieczarek. Wymyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z 4 łyżkami oleju. Podczas smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy i doprawiamy pieprzami do smaku. Na drugiej patelni smażymy kotlety schabowe z obu stron na rumiany kolor, do ich miękkości. Na usmażoną stronę kotleta nakładamy warstwę usmażonych pieczarek z cebulą, po 4 plasterki ogórka marynowanego i na koniec nakładamy starty żółty ser. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy do rozpuszczenia się sera. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i marynowanymi plasterkami ogórków. Kotlety też możemy posypać koperkiem. Smacznego !!!