Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce tartej i jajku, podane z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i buraczkami.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 617
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4018
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3949
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 617
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4018
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3949
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin. W między czasie gotujemy buraki. Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku, mące w jajku, bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem i buraczkami. Smacznego !!!