Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce tartej i jajku, podane z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i buraczkami.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1613
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 152
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21039
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1613
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 152
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21039
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin. W między czasie gotujemy buraki. Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku, mące w jajku, bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koprem i buraczkami. Smacznego !!!