Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy w orzechowej panierce

Kotlet schabowy w orzechowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 14632

Dodano:

Odsłon: 4169

Chrupiący i smaczny kotlet na niedzielny obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko 1/3 szklanki
  • Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • Orzechy włoskie zmielone 1/3 szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki ¾ szklanki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowy, posypać solą i pieprzem i odstawić na chwilę. Następnie rozbić tłuczkiem i maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z papryką i mlekiem. Po czym panierować w bułce tartej wymieszanej z orzechami. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń