Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2576 Ocena: 19789
Dodano: 12.03.2018
Odsłon: 1731
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
Kotlety dokładnie oczyścić z błonek, posypać przyprawą, pieprzem i razie potrzeby solą do smaku. Rozbić tłuczkiem dosyć cienko i na chwilę odłożyć w chłodne miejsce. Płatki lekko rozgnieść, wymieszać z bułką tartą. Gotowe kotlety maczać w jajkach rozbełtanych z mlekiem i panierować. Smażyć na rozgrzanym oleju powoli z obu stron. Kotlety są chrupiące i smaczne. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

bryssska 12 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Robiłam wczoraj na obiad w panierce z płatków, tylko bez bułki , mega chrupiące ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz