Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny po prostu trzeba spróbować
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Wykonanie: Mięso płuczemy ,osuszamy i ubijamy na kotlety, posypujemy delikatnie solą,delikat czerwony i pieprz,pokropić maggi odstawić na około 2 godz. Następnie panierujemy w mące ,jajku i bułce tartej. Pieczarki dokładnie oczyścić ,umyć i pokroić w plasterki,ugotować a następnie odcedzić, wodę pieczarkową, odlać do innego garnka. A pieczarki podsmażyć z cebulką na maśle doprawić do smaku. Paprykę pokroić w kosteczkę lub paseczki , rozpuścić na patelni masło i dusić na małym ogniu do miękkości. Tak przygotowane pieczarki ,paprykę wrzucamy do garnka z wodą pieczarkową . Całośc gotować około 10 minut na małym ogniu , Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku . Zrobić zaklepkę i zagęścić Kotlety schabowe ,usmażyć najlepiej na smalcu, włożyć do garnka i zalać przygotowanym sosem . Odstawić na około cztery godz. Smacznego!!!