Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy w sosie pieczarkowo -pomidorowym

Kotlet schabowy w sosie pieczarkowo -pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 3982

Dodano:

Odsłon: 2949

Pyszny po prostu trzeba spróbować

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 duże papryki
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 cebula,mąka
  • jajka,
  • bułka tarta tłuszcz (według uznania) masło ,olej,margaryna
  • przyprawy: delikat czerwony do mięs sól,pieprz,cukier ,maggi
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet schabowy w sosie pieczarkowo -pomidorowym

Przygotowanie


  1. Wykonanie:
    Mięso płuczemy ,osuszamy i ubijamy na kotlety,
    posypujemy delikatnie solą,delikat czerwony
    i pieprz,pokropić maggi odstawić na około 2 godz.
    Następnie panierujemy w mące ,jajku i bułce tartej.

    Pieczarki dokładnie oczyścić ,umyć i pokroić w plasterki,ugotować
    a następnie odcedzić, wodę pieczarkową, odlać do innego garnka.
    A pieczarki podsmażyć z cebulką na maśle doprawić do smaku.

    Paprykę pokroić w kosteczkę lub paseczki ,
    rozpuścić na patelni masło i dusić
    na małym ogniu do miękkości.

    Tak przygotowane pieczarki ,paprykę
    wrzucamy do garnka z wodą pieczarkową .
    Całośc gotować około 10 minut na małym ogniu ,
    Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku .
    Zrobić zaklepkę i zagęścić

    Kotlety schabowe ,usmażyć najlepiej na smalcu,
    włożyć do garnka
    i zalać przygotowanym sosem .
    Odstawić na około
    cztery godz.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń