Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny po prostu trzeba spróbować
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1587
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2194
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1587
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2194
Składniki
Wykonanie: Mięso płuczemy ,osuszamy i ubijamy na kotlety, posypujemy delikatnie solą,delikat czerwony i pieprz,pokropić maggi odstawić na około 2 godz. Następnie panierujemy w mące ,jajku i bułce tartej. Pieczarki dokładnie oczyścić ,umyć i pokroić w plasterki,ugotować a następnie odcedzić, wodę pieczarkową, odlać do innego garnka. A pieczarki podsmażyć z cebulką na maśle doprawić do smaku. Paprykę pokroić w kosteczkę lub paseczki , rozpuścić na patelni masło i dusić na małym ogniu do miękkości. Tak przygotowane pieczarki ,paprykę wrzucamy do garnka z wodą pieczarkową . Całośc gotować około 10 minut na małym ogniu , Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku . Zrobić zaklepkę i zagęścić Kotlety schabowe ,usmażyć najlepiej na smalcu, włożyć do garnka i zalać przygotowanym sosem . Odstawić na około cztery godz. Smacznego!!!