Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny schabowy z kością w panierce, podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 849
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9654
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Kapustę kroimy w paski centymetrowe, do pokrojonej kapusty ścieramy na dużych oczkach obrane, umyte marchwie. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz ziołowy i majonez. Mieszamy wszystkie składniki, zakrywamy i wstawiamy do lodówki.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!!!