Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z kością, ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Kotlet schabowy z kością, ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1453 Ocena: 18972

Dodano:

Odsłon: 16738

Tradycyjny schabowy z kością w panierce, podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.

Składniki

  • schab z kością 2 plastry
  • jajko kurze 1 szt.
  • Bułka tarta
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki młode 8 szt.
  • kapusta pekińska 1 szt.mała
  • marchew młoda 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • majonez 2-3 łyżki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy w paski centymetrowe, do pokrojonej kapusty ścieramy na dużych oczkach obrane, umyte marchwie. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz ziołowy i majonez. Mieszamy wszystkie składniki, zakrywamy i wstawiamy do lodówki.

  2. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

  3. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 lipca Również jestem za schaboszczakiem z kością:) Apetyczny obiadek:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 lipca Jak ja lubie z kością kotlety,pycha:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń