Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny schabowy z kością w panierce, podany z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 5361
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 5361
Składniki
Kapustę kroimy w paski centymetrowe, do pokrojonej kapusty ścieramy na dużych oczkach obrane, umyte marchwie. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz ziołowy i majonez. Mieszamy wszystkie składniki, zakrywamy i wstawiamy do lodówki.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!!!