Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i sałatką z pomidorów.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1381
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 674
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1381
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 674
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy. Z pomidorów, cebuli i jogurtu robimy sałatkę. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z pomidorów. Smacznego!!!