Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby schabowy nie smakował wciąż tak samo, dodaję różne dodatki. Dzisiaj skropiony kremem balsamicznym i podany z dodatkiem duszonego pasternaku z marchewką.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 37
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 51
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 53
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 59
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 38
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 37
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 51
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 53
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 59
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 38
Składniki
Schab pociąć na 2 cm plastry. Rozbić. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Ułożyć w głębokiej misce i zalać naturalnym jogurtem lub maślanką na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i ponownie delikatnie doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju. Przed samym podaniem położyć na każdym kotlecie po plastrze żółtego sera, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać na wolnym ogniu aż ser się roztopi. Przed podaniem skropić gęstym kremem balsamicznym. Udekorować listkiem sałaty. Podałam z tłuczonymi ziemniakami i uduszonym na maśle i pasternakiem z marchewką .