Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby schabowy nie smakował wciąż tak samo, dodaję różne dodatki. Dzisiaj skropiony kremem balsamicznym i podany z dodatkiem duszonego pasternaku z marchewką.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5807
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8950
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8139
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5582
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5807
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8950
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8139
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5582
Składniki
Schab pociąć na 2 cm plastry. Rozbić. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Ułożyć w głębokiej misce i zalać naturalnym jogurtem lub maślanką na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i ponownie delikatnie doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju. Przed samym podaniem położyć na każdym kotlecie po plastrze żółtego sera, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać na wolnym ogniu aż ser się roztopi. Przed podaniem skropić gęstym kremem balsamicznym. Udekorować listkiem sałaty. Podałam z tłuczonymi ziemniakami i uduszonym na maśle i pasternakiem z marchewką .