Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz tradycyjny schabowy, podany z ziemniakami i sałatką warzywną ze słoja.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5796
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8948
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8116
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5574
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5796
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8948
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8116
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5574
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem i z warzywną sałatką. Smacznego !!!