Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13193
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzami i solą. Panierujemy w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy kotlety na rumiany kolor z obu stron.
W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, gdy ziemniaki się ugotują odlewamy je z wody, odparowujemy.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty i papryki. Smacznego!!!