Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje tradycyjne danie na niedzielny obiad :) Schabowy, ziemniaki i surówka ze swojskiego kiszenia kapusty z żurawiną, bardzo smaczne:)
patelnia, tłuczek do mięsa
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę lekko odciskamy z soku dodajemy pokrojoną połowę cebuli w drobną kostkę, pieprz ziołowy, troszkę oliwy i wszystko dokładnie mieszamy.
Wykonanie dania: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, tłuczemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i surówkę. Smacznego !!!