Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuta orientalnego smaku w soczystym kotlecie
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 407
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 543
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 407
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 543
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy do marynaty z sosu sojowego, ketchupu, oleju, ostrej papryki, czosnku suszonego, imbiru i oregano, soli, pieprzu, najlepiej marynować całą noc.
Na drugi dzień pieczemy kotlet na dobrze rozgrzanym grillu, lub patelni grillowej z obu stron tak po 1,5 max, bo mięso będzie twarde.