Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuta orientalnego smaku w soczystym kotlecie
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 212
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1090
Polecam.
Odsłon: 1078
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 212
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1090
Polecam.
Odsłon: 1078
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy do marynaty z sosu sojowego, ketchupu, oleju, ostrej papryki, czosnku suszonego, imbiru i oregano, soli, pieprzu, najlepiej marynować całą noc.
Na drugi dzień pieczemy kotlet na dobrze rozgrzanym grillu, lub patelni grillowej z obu stron tak po 1,5 max, bo mięso będzie twarde.