Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nuta orientalnego smaku w soczystym kotlecie
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6439
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114858
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6439
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114858
Składniki
Kotlet delikatnie rozbijamy i wkładamy do marynaty z sosu sojowego, ketchupu, oleju, ostrej papryki, czosnku suszonego, imbiru i oregano, soli, pieprzu, najlepiej marynować całą noc.
Na drugi dzień pieczemy kotlet na dobrze rozgrzanym grillu, lub patelni grillowej z obu stron tak po 1,5 max, bo mięso będzie twarde.