Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kotlet którym zaskoczysz wszystkich, a obiad stanie się ucztą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 268
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 268
Składniki
Mięso umyć,osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem i odciąć białe błonki oraz kawałki tłuszczu. Następnie piersi przekroić na dwie części, aby powstały 4 kotlety. Każdy kotlet nakryć folią spożywczą i rozbić delikatnie tłuczkiem.jajko wbić do szerszej miski i rozbeltac dodać przyprawę do kurczaka około 1 łyżeczki i tyle samo czosnku granulowanego oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Rozbite kotlety osuszyć delikatnie solą i pieprzem z obu stron. Ser Parmezan przełożyć do szerokiego i niskiego naczynia dodać 5 - 6 łyżek bułki þarþej i bardzo dobrze wymieszać. Kotlety dobrze namoczyc w jajku z przyprawami, a następnie obtoczyc w serze z bułką czynność powtórzyć. Na mocno rozgrzanym oleju smażyć Kotlety na średnim ogniu po około 3 min. z kazdej strony, aby miały piękny mocno złocisty kolor. Podawać zaraz po usmażeniu z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapustySMACZNEGO!!!