Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty kotlet którym zaskoczysz wszystkich, a obiad stanie się ucztą.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1265
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1775
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1265
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1006
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1775
Składniki
Mięso umyć,osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem i odciąć białe błonki oraz kawałki tłuszczu. Następnie piersi przekroić na dwie części, aby powstały 4 kotlety. Każdy kotlet nakryć folią spożywczą i rozbić delikatnie tłuczkiem.jajko wbić do szerszej miski i rozbeltac dodać przyprawę do kurczaka około 1 łyżeczki i tyle samo czosnku granulowanego oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Rozbite kotlety osuszyć delikatnie solą i pieprzem z obu stron. Ser Parmezan przełożyć do szerokiego i niskiego naczynia dodać 5 - 6 łyżek bułki þarþej i bardzo dobrze wymieszać. Kotlety dobrze namoczyc w jajku z przyprawami, a następnie obtoczyc w serze z bułką czynność powtórzyć. Na mocno rozgrzanym oleju smażyć Kotlety na średnim ogniu po około 3 min. z kazdej strony, aby miały piękny mocno złocisty kolor. Podawać zaraz po usmażeniu z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapustySMACZNEGO!!!