Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki o delikatnym kokosowym smaku.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pierś z kurczaka przekroiłem na pół i delikatnie rozbiłem tłuczkiem. Oprószyłem solą, pieprzem, papryką słodką.
Jajka rozkłóciłem z odrobią mleka. Opakowanie wiórków kokosowych wysypałem na talerz. Rozbitą pierś z kurczaka maczałem w jajku a następnie dokładnie obtoczyłem w wiórkach z obu stron.
Taki kotlet smażyłem na oleju, na delikatnie złoty kolor. Przemycamy zdrowie: Do panierki dodałem szczyptę kurkumy. W połączeniu z pieprzem walczy z cholesterolem.