Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki o delikatnym kokosowym smaku.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Pierś z kurczaka przekroiłem na pół i delikatnie rozbiłem tłuczkiem. Oprószyłem solą, pieprzem, papryką słodką.
Jajka rozkłóciłem z odrobią mleka. Opakowanie wiórków kokosowych wysypałem na talerz. Rozbitą pierś z kurczaka maczałem w jajku a następnie dokładnie obtoczyłem w wiórkach z obu stron.
Taki kotlet smażyłem na oleju, na delikatnie złoty kolor. Przemycamy zdrowie: Do panierki dodałem szczyptę kurkumy. W połączeniu z pieprzem walczy z cholesterolem.