Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki a’la pizza, nie dość, że świetnie smakują, to na dodatek są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Będą idealnym pomysłem na obiad, a nawet ciepłą przekąskę na domowe imprezy, czy inne okazje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Fileta z kurczaka oczyszczamy z błonek, dzielimy na części i rozbijamy na duże płaskie kotleciki. Przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i przyprawiamy papryką słodką, czosnkiem granulowanym, przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Każdy kotlecik smarujemy ketchupem. Cebulę kroimy w półkrążki, pieczarki w plasterki, paprykę w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na każdy kotlecik wykładamy pokrojoną cebulę, paprykę, kukurydzę, starty ser żółty oraz plastry pieczarek. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy 35 minut, grzanie góra-dół.