Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety cielęce w panierce

Kotlety cielęce w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48056

Dodano:

Odsłon: 5988

Smażone na maśle, już samo to mówi nam, że pycha. Niby miało być zdrowo, ale wyszło przesmacznie, więc też się liczy ;) :P

Składniki

  • 600 g cielęciny (u nas łopatka)
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 100 g mąki
  • 100 g bułki tartej
  • imbir mielony
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią.

    Kotlety oprószamy solą i imbirem.

    Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej.

    Smażymy na maśle na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń