Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki drobiowe z farszem zielonym, cukinią oraz brokułem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9578
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4438
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 205
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20871
Składniki
1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. 3. Cukinie myjemy i kroimy w podłużne plasterki, doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
4. Po upieczeniu układam po plasterku na każdym kawałku mięsa. 5. Na cukinii układamy plasterek sera żółtego. 6. Na serze natomiast układamy małe różyczki brokuł.
7. Mięso zwijamy ciasno w roladki. 8. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 9. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
10. Roladki gotowe. 11. Smacznego.