Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobry kotlet drobiowy? W Polsce kotlety kojarzymy raczej z mięsem wieprzowym ze schabu, jednak coraz większe uznanie zdobywa kotlet zrobiony z piersi kurczaka - drobiowe mięso idealnie nadaje się również na przygotowanie tego tradycyjnego dania obiadowego. Jak przygotować kotleta drobiowego? Jak go panierować, a jak smażyć? Zobaczcie naszą instrukcję dla niezaawansowanych, jak przygotować kotleta drobiowego!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8449
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 530
Składniki
Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno jako dodatek do kanapek.