Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobry kotlet drobiowy? W Polsce kotlety kojarzymy raczej z mięsem wieprzowym ze schabu, jednak coraz większe uznanie zdobywa kotlet zrobiony z piersi kurczaka - drobiowe mięso idealnie nadaje się również na przygotowanie tego tradycyjnego dania obiadowego. Jak przygotować kotleta drobiowego? Jak go panierować, a jak smażyć? Zobaczcie naszą instrukcję dla niezaawansowanych, jak przygotować kotleta drobiowego!
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 347
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1599
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 347
Składniki
Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno jako dodatek do kanapek.