Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne kotlety w panierce z nieaktywnych płatków drożdżowych czyli w tzw. wegańskim parmezanie, który zawiera mnóstwo wartości odżywczych m.in. witaminy z grupy B, chrom, kwas foliowy oraz błonnik. Płatki drożdżowe to cenne źródło wielu rozmaitych witamin, aminokwasów i mikroelementów. Panierka z płatków ma także oryginalny, wyrazisty smak oraz aromat podobny do sera.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2315
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18068
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2046
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2315
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18068
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2046
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, dzielimy na filety i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą*. * tym sposobem unikniemy rozerwania i ewentualnego rozpryskiwania się mięsa Rozbite kotlety oprószamy z obu stron solą ziołową i białym pieprzem.
Przyprawione kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w nieaktywnych płatkach drożdżowych.
Tak przygotowane kotlety smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)