Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne kotlety w panierce z nieaktywnych płatków drożdżowych czyli w tzw. wegańskim parmezanie, który zawiera mnóstwo wartości odżywczych m.in. witaminy z grupy B, chrom, kwas foliowy oraz błonnik. Płatki drożdżowe to cenne źródło wielu rozmaitych witamin, aminokwasów i mikroelementów. Panierka z płatków ma także oryginalny, wyrazisty smak oraz aromat podobny do sera.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10160
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9214
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6573
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10160
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9214
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6573
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, dzielimy na filety i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą*. * tym sposobem unikniemy rozerwania i ewentualnego rozpryskiwania się mięsa Rozbite kotlety oprószamy z obu stron solą ziołową i białym pieprzem.
Przyprawione kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w nieaktywnych płatkach drożdżowych.
Tak przygotowane kotlety smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)