Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja pokaże jak możemy wykorzystać płatki kukurydziane do przygotowania chrupiącej i niezwykle smakowitej panierki, która będzie otulała delikatne kotlety drobiowe. Panierka w tej wersji nie zawiera glutenu.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11645
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8128
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11645
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8128
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155144
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
Oczyszczoną ze ścięgien i włókien pierś z kurczaka dzielimy na kotlety i delikatnie rozbijamy je przez folię spożywczą, dzięki czemu unikniemy rozerwania się mięsa. Rozbite kotlety oprószamy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
W miseczce mieszamy jajko z mlekiem, doprawiamy szczyptą soli oraz słodką papryką i pieprzem cayenne. Następnie panierujemy kotlety, które najpierw obtaczamy w mące gryczanej, następnie w mleku i jajku, a na koniec z płatkach kukurydzianych, które wcześniej delikatnie rozgniatamy w dłoniach.
Kotlety smażymy na oleju rzepakowym, na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)