Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety drobiowe z tymiankiem

Kotlety drobiowe z tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19497

Dodano:

Odsłon: 6811

Super smaczne kotlety dla dzieci.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet drobiowy podwójny 1 szt.
  • Jajko 2 szt.
  • Tymianek suszony 1 łyżeczka
  • Oregano suszone 1 łyżeczka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Bułka tarta do panierki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety drobiowe z tymiankiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w paski i zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką i czosnkiem. Dodać jajka, trzy łyżki bułki tartej, oregano, tymianek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę (gdyby masa była za rzadka dodać bułki tartej). Formować na dłoni zgrabne kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń