Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z piersi indyka z dodatkiem żółtego sera smakują bardzo dobrze i są pyszne , kruche . Delikatne mięso w połączeniu z żółtym serem to strzał w dziesiątkę, a moi domownicy zadowoleni.
tłuczek, miski , patelnia, widelec, nóż,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9199
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 109
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 730
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5385
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9199
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 109
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 85
Składniki
Pierś z indyka pokroić na plastry (czyli na kotlety). Każdy delikatnie rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu i czosnkiem granulowanym. Na każdym ułożyć w połowie plastry sera żółtego, zwinąć na pół. W jednej misce lub talerzu rozbełtać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy kotlet panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Rada: Jeżeli lubicie podsmażoną cebulę to na każdym kotlecie można ułożyć po 2 łyżki zeszklonej cebuli i na to ketchup. U mnie nie lubią za bardzo cebuli więc mam bez.