Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwiejsze w wykonaniu niż tradycyjne gołąbki a również bardzo smaczne
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
1. na sos: posiekać cebule i czosnek, chwilę podsmażyć na oleju, dodać krojone pomidory z zalewą, posolić, dusić ok 20 min, dodać koncentrat, z mąki zrobić zasmażkę, zaprawić sos, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. kapustę drobno poszatkować, ugnieść rękami lub przez kilka minut podgrzewać na suchej patelni, odcisnąć sok, 3. mięso połączyć z kapustą, dodać jajka i kaszę mannę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, 4. z masy formować kotlety, obsmażać na rozgrzanym oleju, przełożyć do sosu, dusić ok 20 min, podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem smacznego