Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety gołąbkowe to kompromis pomiędzy klasycznymi gołąbkami, a kotletami mielonymi. Ich przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu. Świetnie komponują się z ziemniakami i surówką. Można jeść je również solo, bez żadnych dodatków.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 292
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 161
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 188
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 292
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 161
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 188
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj al dente. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
W misce połącz mięso mielone z odciśniętą kapustą, ugotowanym ryżem, cebulą, bułką tartą, jajkami i przyprawami. Masę na kotlety gołąbkowe wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości okrągłe kotleciki.
Kotlety gołąbkowe podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem z dwóch stron na rumiany kolor.
Do rondelka wlej passatę pomidorową, śmietankę i wodę. Dodaj mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj. Sos podgrzewaj od czasu do czasu mieszając. Gorącym sosem zalej kotlety gołąbkowe.