Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki dla jarosza ale nie tylko:) Kotlety z kaszy gryczanej i jajek z dodatkiem żółtego sera. Mogą być podawane jako danie główne np. z surówką lub jako dodatek do dań mięsnych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1944
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2600
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1944
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2600
Składniki
Kaszę gryczaną /u mnie prażona/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. 4 jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Do kaszy gryczanej dodajemy gotowane jajka, ser żółty, wbijamy jedno jajko surowe, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Dokładnie mieszamy, formujemy pulpety i spłaszczamy je dłonią. Następnie zanurzamy je w rozbełtanym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. * ser żółty możemy zastąpić serem feta