Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki dla jarosza ale nie tylko:) Kotlety z kaszy gryczanej i jajek z dodatkiem żółtego sera. Mogą być podawane jako danie główne np. z surówką lub jako dodatek do dań mięsnych.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Kaszę gryczaną /u mnie prażona/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. 4 jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Do kaszy gryczanej dodajemy gotowane jajka, ser żółty, wbijamy jedno jajko surowe, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami. Dokładnie mieszamy, formujemy pulpety i spłaszczamy je dłonią. Następnie zanurzamy je w rozbełtanym jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. * ser żółty możemy zastąpić serem feta