Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jaglane

Kotlety jaglane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2187 Ocena: 48517

Dodano:

Odsłon: 5487

Ciekawy i bardzo smaczny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych.

Składniki

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki otrębów owsianych
  • 5 pomidorów z zalewy
  • 50 ml oleju z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • koperek
  • sól ziołowa
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Przekładamy (letnią) do miski.

    Cebulę podsmażamy na oliwie z pomidorów, dodajemy do kaszy.

    Pomidory kroimy w paski i razem z siemieniem, koperkiem, otrębami dodajemy do całości. Tak przygotowany farsz doprawiamy do smaku solą ziołową, ponownie mieszamy i formujemy kotlety. (Gdyby farsz był nieco za luźny, możemy dodać trochę oliwy z pomidorów) Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń