Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jaglane z ciecierzycą i pieczonymi warzywami. To kolejna odsłona lubianych przez Was wegańskich kotlecików. Dodatek pieczonych warzyw świetnie podkręca ich smak. Są bardzo aromatyczne, miękkie i bardzo zdrowe.
blender, garnek, forma do pieczenia
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 410
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 410
Składniki
Warzywa pokrój w plastry, polej olejem, posyp przyprawami( sól, pieprz, czosnek, harrisa), wstaw do nagrzanego piekarnika 180’C na około 20min. Kasze przelej wrzątkiem, przełóż do garnka z woda i gotuj aż będzie miękka. Ciecierzycę przełóż do blendera i zblenduj na gładka masę. Dodaj ciepła kaszę i wszystko dokładnie zblenduj. Przełóż do miski. Do blendera wrzuć upieczone warzywa i zblenduj. Dodaj do kaszy. Dodaj przyprawy, tahinię i olej. Wymieszaj. Uformuj kotlety, przełóż je na blachę do pieczenia, posyp sezamem. Wstaw do piekarnika na 40min., 200’C