Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jaglano - gryczane z papryką

Kotlety jaglano - gryczane z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10699

Dodano:

Odsłon: 8629

kotlety z serii "nawinie" :-) czyli pyszne czyszczenie lodówki. miałam trochę kaszy gryczanej i papryki, dodałam kaszę jaglaną i powstał smaczny, bezmięsny obiad

Składniki

  • kasza jaglana 1/2 szkl.
  • kasza gryczana ok. 5 dag
  • papryka czerwona 1 mała
  • cebula 1 średnia u mnie czerwona
  • jajko 1
  • sól, pieprz, bazylia, tymianek, papryka słodka, papryka chili
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety jaglano - gryczane z papryką

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną przepłukać na sitku gorąca wodą (aby pozbyć się goryczki) i ugotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) do miękkości. W tym samym czasie ugotowac kaszę gryczaną (ja juz miałam gotową z poprzedniego dnia). Cebulę i paprykę pokroić w dosyć drobną kostkę, przesmażyć chwilę na oleju. Do kaszy jaglanej dodać gryczaną, paprykę i cebulę, jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Aby ułatwić sobie formowanie kotlecików ręce można delikatnie nawilżać wodą. Kotlety smażyć po kilka minut na średnim ogniu, z każdej strony. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń