Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 6033

Kotlety zrobione z jajek. Fajny pomysł na obiad

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 1 bułka pszenna
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w wodzie.
    Jajka utrzeć na tarce o małych oczkach.
    Szczypiorek pokroić i wrzucić do jajek. Dodać odciśniętą bułkę i wbić jajko.
    Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić ręką.
    Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń