Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny obiad na piątek. Kotleciki można mniej smażyć. W połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i pieczonymi patatkami. Dla mnie bomba.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 913
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1964
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 452
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 913
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1964
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 452
Składniki
Ugotowane na twardo jajka, obrałem je, rozgniotłem w misce widelcem. Dodałem surowe jajko, doprawiłem solą, pieprzem. Dodałem łyżkę tartej bułki, natkę, szczypiorek. Dokładnie wymieszałem, uformowałem kotleciki, mocno dociskając masę. Kotleciki obtoczyłem w bułce tartej, ułożyłem na talerzu i włożyłem do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzałem masło klarowane. Usmażyłem na nim kotleciki zmniejszając ogień. Smażyłem na rumiano po 3 minuty z każdej strony, powtórzyłem smażenie.