Fajny obiad na piątek. Kotleciki można mniej smażyć. W połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i pieczonymi patatkami. Dla mnie bomba.
Kotlety jajeczne
Składniki
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- bułka tarta do obtoczenia
- 3 łyżki masło klarowanego
Składniki
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- bułka tarta do obtoczenia
- 3 łyżki masło klarowanego

Etapy przygotowania
Ugotowane na twardo jajka, obrałem je, rozgniotłem w misce widelcem. Dodałem surowe jajko, doprawiłem solą, pieprzem. Dodałem łyżkę tartej bułki, natkę, szczypiorek. Dokładnie wymieszałem, uformowałem kotleciki, mocno dociskając masę. Kotleciki obtoczyłem w bułce tartej, ułożyłem na talerzu i włożyłem do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzałem masło klarowane. Usmażyłem na nim kotleciki zmniejszając ogień. Smażyłem na rumiano po 3 minuty z każdej strony, powtórzyłem smażenie.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 671


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18673
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 671


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18673



Składniki
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- bułka tarta do obtoczenia
- 3 łyżki masło klarowanego
Ugotowane na twardo jajka, obrałem je, rozgniotłem w misce widelcem. Dodałem surowe jajko, doprawiłem solą, pieprzem. Dodałem łyżkę tartej bułki, natkę, szczypiorek. Dokładnie wymieszałem, uformowałem kotleciki, mocno dociskając masę. Kotleciki obtoczyłem w bułce tartej, ułożyłem na talerzu i włożyłem do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzałem masło klarowane. Usmażyłem na nim kotleciki zmniejszając ogień. Smażyłem na rumiano po 3 minuty z każdej strony, powtórzyłem smażenie.
Coś dla mnie :)
Apetyczne :)