Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pomysł na piątkowy obiad. Kotlety można podać same lub w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Polecam.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 195
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2272
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4453
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 195
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2272
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4453
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Dodać ryż, surowe jajko, sól, pieprz, 1 łyżkę bułki tartej, natkę pietruszki oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać, uformować małe kotleciki, mocno dociskając masę. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej, ułożyć na tacce i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny (kotlety będą sztywniejsze i będą łatwiej się smażyły, ale jeśli nie mamy czasu możemy pominąć ten etap). Na patelni rozgrzać tłuszcz i powoli, na małym ogniu, smażyć kotleciki z każdej strony.