Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pomysł na piątkowy obiad. Kotlety można podać same lub w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Polecam.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5269
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5269
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Dodać ryż, surowe jajko, sól, pieprz, 1 łyżkę bułki tartej, natkę pietruszki oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać, uformować małe kotleciki, mocno dociskając masę. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej, ułożyć na tacce i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny (kotlety będą sztywniejsze i będą łatwiej się smażyły, ale jeśli nie mamy czasu możemy pominąć ten etap). Na patelni rozgrzać tłuszcz i powoli, na małym ogniu, smażyć kotleciki z każdej strony.