Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pomysł na piątkowy obiad. Kotlety można podać same lub w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki. Polecam.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Dodać ryż, surowe jajko, sól, pieprz, 1 łyżkę bułki tartej, natkę pietruszki oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać, uformować małe kotleciki, mocno dociskając masę. Kotleciki obtoczyć w bułce tartej, ułożyć na tacce i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny (kotlety będą sztywniejsze i będą łatwiej się smażyły, ale jeśli nie mamy czasu możemy pominąć ten etap). Na patelni rozgrzać tłuszcz i powoli, na małym ogniu, smażyć kotleciki z każdej strony.