Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jarskie kotlety z pieczarek, jajek, żółtego sera i przypraw.Pyszne jako danie główne lub dodatek do dań mięsnych. U mnie podane jako składnik główny dania obiadowego z dodatkiem tłuczonych ziemniaków i surówki warzywnej.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3533
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 916
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 156
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3533
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 916
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 156
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek również kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki, czosnek i cebulę i smażymy do czasu aż grzyby będą miękkie a płyn odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Ugotowane i wystudzone jajka obieramy ze skorupki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty również ścieramy na tarce i dodajemy do jajek. Dodajemy też surowe jajko, bułkę tartą, przesmażone pieczarki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, formujemy kotlety /podobne wielkością i kształtem do kotletów mielonych/, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Podajemy na gorąco od razu po usmażeniu.