Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety w wersji wegańskiej. Sprawdzą się jako samodzielna przekąska, wkład do wegetariańskich burgerów, a podane z surówką i ziemniakami będą świetnym daniem obiadowym. Przygotowanie kotletów marchewkowych zajmie Wam niewiele czasu. Gwarantujemy, że posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy, przepuszczamy przez praskę i studzimy.
Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Marchewkę obieramy i ścieramy na średnich oczkach.
Cebulę obieramy z brązowych łupin, kromy w kostkę. Podsmażamy na oleju.
Natkę pietruszki drobno siekamy.
Warzywa, zieleninę i soczewicę przekładamy do dużej miski. Dodajemy skrobię ziemniaczaną i przyprawy. Składniki łączymy ze sobą. Dłonie zwilżamy wodą. Z powstałej masy formujemy równej wielkości kotleciki.
Kotlety marchewkowe z soczewicą smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na rumiany kolor z dwóch stron.